Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blue Hole, Dahab 2007

1. 6. 2012

     Lokalita Blue Hole je světově známá. Blízko břehu, snadno dostupná, hloubka přes 130 metrů. Využívají ji i free diveři. Nebezpečí lokality spočívá v jednom z jejího propojení s mořem - propojení jeskyní v hloubce okolo 50ti metrů. Proto je rozumné přeplavat vrchním propojením v hloubce okolo 3-5 metrů a zbytečně neriskovat. Blue Hole má na svědomí více než 100 životů těch, kteří překročili rozumné hranice.

     Před Blue Hole je několik pelešáren.. V jedné z nich se uvelebíme a natáčím vlastní scenérii a  Blue Hole. Věhlas místa, pomníčky a desky zesnulým na skále nutně vytváří respekt. Mám ale spolehlivého budyho - svého syna Lukáše a tak se samozřejmě nemůžeme oba dočkat.

http://youtu.be/8HvengIh064

Vstupujeme "roklí", přesný název lokality Bells, a plujeme kolem stěny k Blue Hole od moře. Je to zde jako na Václaváku, přes to v hloubce okolo 22 ti metrů potkáváme želvu. Uhýbám, aby mohl Lukáš točit.

http://youtu.be/Uiq8q7V_cVY


Druhý ponor je okolo vnitřku Blue Hole. Lukášovi ukazuje sonda, že v lahvi má málo vzduchu, naštěstí  "manuální měřák, který nosíme vždy pro "sychr" " funguje a tak víme, že lahev je vzdor zlobivé technice plná.

http://youtu.be/Yol_b-JZ5gg

Přeplouváme do moře, dáváme se vpravo za Blue Hole. Všude spousta ryb. A stejné je to i cestou zpět. Připadám si jako v akváriu. 

http://youtu.be/inco_Fpv-rc

Máme štěstí i na závody ve free divingu. Venku dáváme teplý čaj a pěkný den je za námi.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář